.bubble-comment-count{ background:transparent url(http://tinyurl.com/yd7yycn) no-repeat; float:right;top:0; font-size:11px; font-family:Arial, Helvetica, sans-serif; font-weight:bold; height:31px; width:34px; text-align:center; margin-left:10px; padding:4px 0 0 3px; }

Monday, June 21, 2010

0 Kes Ariel Peterpan. Kes hilang laptop 1 hal, kes rakam sampai 32 pasangan 1 hal

Vokalis Peterpan rakam seks bersama 32 artis


2010/06/20Polis sahkan penyanyi, aktres Indonesia dalam klip asmara

JAKARTA: Kes bekas penyanyi kumpulan Peterpan, Ariel bersama aktres Luna Maya dan Cut Tari bertambah mengejutkan dengan pendedahan sekurang-kurangnya 32 lagi artis didakwa terbabit manakala polis mengesahkan vokalis dan dua pelakon berkenaan adalah pelaku seks membabitkan klip video lucah yang tersebar luas di Indonesia. Ariel kini berhadapan dengan tuduhan merakamkan perbuatan seks bersama dua aktres berkenaan. Sebahagian besar wanita yang ditiduri Ariel itu adalah artis dan selebriti Indonesia, lapor laman web inilah.com yang memetik sumber. “Ada 32 wanita terbabit merakamkan hubungan mereka dengan Ariel dan mirip selebriti terkenal termasuk Ratu Felisha, Aura Kasih, Andhara Early dan vokalis band SHE, Melly Herlina," kata sumber terbabit.

Maklumat kebanyakan media Indonesia juga menyebut, sebanyak 32 fail membabitkan 23 rakaman video lucah dan sembilan gambar foto Ariel didapati bersama dengan sekumpulan wanita.

Daripada 32 rakaman video terbabit serta lima gambar foto menunjukkan gambar Ariel bersama pasangan yang belum diketahui identiti mereka dan selebihnya adalah adegan Ariel dengan beberapa wanita mirip artis Indonesia dengan pangkal nama bermula dengan huruf RF, AK, AE, MH, KD dan BC.

Pihak polis ketika diminta mengesahkan sama ada sedang menyiasat perkara itu berkata: “Kata siapa? Kami masih menyelidik yang sedang beredar sekarang. Dari situ kita akan selidik dulu,” kata Pengarah Mabes Polri di Jakarta, Brigadier Jeneral Saud Usman Nasution.
Katanya, polis masih meneliti kes terbabit. Hingga kini polis sedang cuba mencari bukti. “Siapa yang menyebarkan itu perkara pertama yang akan kita bertindak terlebih dulu,” katanya.

Polis meminta mereka yang memiliki video atau gambar porno segera menyerahkan kepada pihak berkuasa.

Khabar angin tersebar di internet mengatakan Ariel suka mengabadikan adegan seksnya dan menyimpan dalam komputernya. Malang sekali komputer terbabit hilang dan disebarkan mereka tidak bertanggungjawab.

Malah khabar angin turut tersebar kononnya ada 23 rakaman video seks Ariel bersama beberapa selebriti wanita Indonesia akan disebarkan satu persatu.

Mengulas pengesahan Ariel, Luna Maya dan Cut Tari dalam klip video diedarkan, Ketua Cawangan Hubungan Masyarakat Ibu Pejabat Polis Republik Indonesia, Jeneral Edward Aritonang berkata, polis membuat kesimpulan selepas selesai menyiasat ke atas ketiga-tiganya. – Agensi


Artikel berkaitan:

Jurutera bunyi didakwa curi video seks Ariel


Ariel Peterpan

--------------------------------------------------------------------------------JAKARTA - Polis akan menangkap jurutera bunyi kumpulan Peterpan, RJ yang didakwa mencuri dan menyebarkan rakaman video seks penyanyi terkenal Indonesia, Ariel Peterpan, lapor sebuah akhbar semalam.

RJ ketika ini sedang disiasat oleh pihak polis wilayah Bandung membabitkan penyebaran rakaman video seks Nazriel Irham atau Ariel Peterpan bersama wanita seriras wajah pengacara Luna Maya dan Cut Tari baru-baru ini.

Ketua Divisyen Bahagian Perhubungan Awam Ibu Pejabat Polis Indonesia, Edward Aritonang berkata, RJ dipanggil pihak polis di sini untuk menjalani siasatan lanjut.

Menurutnya, pihak polis telah membawa RJ berjumpa penyiasat polis di Bandung semalam.

Bagaimanapun, suspek tidak akan ditahan sehingga siasatan selesai dilakukan. - Agensi

0 comments: