.bubble-comment-count{ background:transparent url(http://tinyurl.com/yd7yycn) no-repeat; float:right;top:0; font-size:11px; font-family:Arial, Helvetica, sans-serif; font-weight:bold; height:31px; width:34px; text-align:center; margin-left:10px; padding:4px 0 0 3px; }

Thursday, April 28, 2011

0 Modal RM1 juta hingga RM3 juta untuk satu cawangan KFC

KFC buka 25 cawangan tahun ini
CAWANGAN KFC yang memiliki perkhidmatan pandu lalu semakin popular di kalangan para pelanggannya.KUALA LUMPUR – KFC Holdings (Malaysia) Bhd. bercadang untuk membuka 25 restoran baharu di seluruh negara menjelang akhir tahun ini dalam usaha untuk meluaskan penguasaan pasarannya di samping memenuhi keperluan pelanggan yang semakin bertambah.

Pengarah Urusannya, Jamaludin Md. Ali (gambar) berkata, projek pengembangan cawangan tersebut dijangka membabitkan kos kira-kira RM45 juta.

“Setiap cawangan akan membabitkan pelaburan kira-kira RM1 juta manakala bagi cawangan yang memiliki perkhidmatan pandu lalu pula akan melibatkan kos kira-kira antara RM2 juta sehingga RM3 juta setiap satu,” katanya selepas mesyuarat agung di sini semalam.

KFC yang kini memiliki 515 cawangan itu telah membuka 40 cawangan terkini pada tahun lepas.