.bubble-comment-count{ background:transparent url(http://tinyurl.com/yd7yycn) no-repeat; float:right;top:0; font-size:11px; font-family:Arial, Helvetica, sans-serif; font-weight:bold; height:31px; width:34px; text-align:center; margin-left:10px; padding:4px 0 0 3px; }

Thursday, November 25, 2010

0 RM80,000 + RM40,000 dari sukan. Komited pada sukan dapat wang, komited pada SPM dapat sijil SPM

Aricco terima durian runtuh RM40,000
Oleh Mohd Azrone Sarabatin

2010/11/23
KEJAYAAN atlit angkat berat dari Sabah, Aricco Jumitih, menyumbang pingat emas buat negara pada Sukan Komanwel di New Delhi bulan lalu terus menghasilkan pulangan lumayan apabila menerima insentif berjumlah RM40,000 daripada kerajaan negeri.

Durian runtuh itu disampaikan Ketua Menteri Sabah, Datuk Seri Musa Aman, di bangunan Dewan Undangan Negeri (DUN) Sabah, semalam. Majlis turut dihadiri Menteri Belia dan Sukan negeri, Datuk Peter Pang En Yin serta Setiausaha Tetap kementerian, Datuk Micheal Emban. Sementara itu, Aricco masih berehat berikutan kecederaan pinggang yang menyebabkannya terlepas beraksi di pentas Sukan Asia yang rancak berlangsung di Guangzhou. Saya menghargai pengiktirafan kerajaan Sabah ini. Wang ini akan saya gunakan sebagai modal memulakan perniagaan, sebagai tambahan kepada ganjaran RM80,000 yang diperoleh dari Majlis Sukan Negara (MSN), katanya.