.bubble-comment-count{ background:transparent url(http://tinyurl.com/yd7yycn) no-repeat; float:right;top:0; font-size:11px; font-family:Arial, Helvetica, sans-serif; font-weight:bold; height:31px; width:34px; text-align:center; margin-left:10px; padding:4px 0 0 3px; }

Tuesday, October 12, 2010

0 Idea KIK untuk membasmi demam denggi

Kaedah inovatif basmi denggi akan diperkenal: Najib

2010/10/11
PUTRAJAYA: Kerajaan akan terus mengenal pasti kaedah yang inovatif dan kreatif bagi membasmi demam denggi, kata Datuk Seri Najib Razak.

Perdana Menteri berkata, usaha itu adalah perlu kerana kerjasama orang ramai bagi membasmi demam denggi daripada merebak dianggap rendah. "Denggi adalah masalah serius, jadi kita perlu tanganinya. Kita perlu mencari cara yang inovatif dan kreatif (bagi membasmi demam denggi). "Ini kerana jika anda tanya orang ramai supaya lebih bertanggungjawab bagi kawasan tertentu mereka sendiri agar tidak menjadi tempat pembiakan nyamuk, ia nampaknya tidak menjadi," katanya kepada pemberita selepas merasmikan sesi ke-61 Jawatankuasa Serantau Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) bagi Pasifik Barat di sini, hari ini.

Turut hadir, Menteri Kesihatan, Datuk Seri Liow Tiong Lai. - BERNAMA

0 comments: